Direktutbetalning av smslån

utbetalning direktSedan smslånen började dyka upp i Sverige år 2005 så har den här branschen vuxit något enormt och fortsätter att växa för varje år som går. Något som i början var ett stort problem var hur man kunde få lånet utbetalat direkt till sitt konto, något som inte var så vanligt i början men som idag beroende på vilken bank man har nästan är standard. Eftersom låntagare började leta efter ett lån där pengarna fanns på kontot direkt så myntades begreppet smslån direkt.

Idag kan man om man använder Nordea eller Handelsbanken få pengarna utbetalade direkt med nästan alla långivare medans om man har SEB eller Swedbank så kan det bli svårare och man måste då ha ansökt om lånet före vissa tider för att kunna få lånet samma dag.

Banker som numera kan få in pengarna direkt

De finns ett par banker som gjort det omöjligt att få in pengarna direkt och använder man en sådan bank blir det tyvärr problem med att få in pengarna på kontot direkt. Banker som SEB har medvetet gjort så att det inte ska vara möjligt för deras kunder att få in ett smslån på kontot direkt. Medans banker som Nordea eller Handelsbanken har valt det motsatta och gör det så enkelt som möjligt för sina kunder att få in pengarna nästan omedelbart. Den vanliga väntetiden från det att lånet blivit beviljat tills pengarna finns på kontot med Nordea och

Handelsbanken är 15 minuter om långivaren använder sig av dessa banker, något som de flesta långivare gör.
Swedbank och Danske bank tillåter också att pengarna kommer in på kontot nästan direkt men det är färre långivare som använder sig av dessa banker.

Historiken bakom smslån

Smslånen lanserade omkring 2005 i Sverige men har sedan många år funnits i länder som USA och Storbritannien men där har de gått under namnet Payday loans. Utvecklingen har gått från att man kunde låna 500 till 1000 kr med hjälp av ett smslån till att man idag kan låna så mycket som 20 000 kr med olika löptider. Även om det i Sverige funnits ett stort motstånd mot smslånen så har den här branschen trots detta lyckats växa något enormt för att idag omfatta hundratals långivare med tusentals anställda och många av dessa låneföretag har även utvecklats så att de nu omfattar flera länder runt om i Europa.

Länderna som de flesta långivarna numera även finns i är Finland, Norge och Danmark men även länder som Spanien och Estland har introducerat smslån och många av företagen som är verksamma på dessa marknader är även verksamma i Sverige.

Få mer information om smslån direkt

Det finns idag så pass många långivare inom smslån i Sverige att det är svårt att säga vilka långivare som ger bästa ränta och som har de bästa villkoren för sina låntagare. Det har även vuxit upp olika branschorganisationer för smslån för att ställa gemensamma krav på hur utlåningen ska gå till och hur de får annonsera. Utvecklingen har gått från en väldigt oreglerad marknad till att låneföretagen själva försöker reglera marknaden till låntagaren fördel.

För mer information om smslån direkt så kan man besöka http://smslåndirekt.com

.