Smslån

smslånSmslån är den snabbaste och smidigaste låneformen på nätet där man kan ansöka både från datorn och mobilen. Om man ansöker under kontorstid så kan man få sitt smslån direkt inom ett par timmar, ibland minuter. Smslån är en form av snabblån där man lånar ett mindre belopp som har en kort löptid.

Anledningen till att det kallas för smslån är för att man kan legitimera sig genom att mottaga en kod via sms från kreditbolaget som man sedan använder för att legitimera sig. Det krävs dock att man har ett registrerat mobilabonnemang så att kreditbolaget kan se vem som äger abonnemanget.

Låna upp till 20.000 kr

De kreditbolag som erbjuder smslån brukar ha en kreditgräns på runt 10.000 kr med en återbetalningstid på mellan 30 – 90 dagar. Det förekommer att vissa kreditbolag erbjuder lånebelopp på upp till 20.000 kr och löptider på upp till 1 år. Lånekostnaden och räntan är procentuellt ganska hög men eftersom man inte har så lång öptid på ett smslån så blir lånet inte speciellt dyrt i slutändan. Ett smslån på 10.000 kr kostar ca 2000-3000 kr om man tar den längsta löptiden.

Smslån är snabbt och smidigt

Hela idén med smslån är att man ska kunna låna väldigt snabbt när man behöver lite extra pengar någon månad. Det är en mycket förmånlig tjänst om man t.ex fått extra räkningar eller om man står i en affär och kan göra livets klipp men inte har råd för dagen. Det finns även flera kreditbolag som erbjuder smslån till privatpersoner som har betalningsanmärkningar, under förutsättning att deras ekonomi för tillfället är stabil.

Kreditbolagen är kontrollerade

Smslån har fått mycket kritik över åren som gått men idag är i stort sett alla kreditbolag kontrollerade av Finansinspektionen där de säkerställer att kreditbolagen lånar ut pengar med sunt förnuft. Kreditbolagen måste alltså alltid göra en sedvanlig kreditprövning för att se så att låntagaren är kreditvärdig. Om inte detta följs och upptäcks av Finansinspektionen, så får kreditbolaget dryga böter och varningar om att förlora sin licens.

.