Kreditkonto

man by computer

Ett kreditkonto är ett digitalt kreditkort i form av en vilande kredit som kan användas närhelst du behöver den. Kreditkonto är ett bra alternativ till ett traditionellt snabblån, där du oftast bara betalar för det belopp du använder.

Denna låneform bör inte förväxlas med kreditkort, som har helt andra villkor och syfte.

Hur fungerar ett kreditkonto?

Ett kreditkonto är en lite speciell låneform som tillåter dig ha ett slags innestående lån hos din långivare. Krediten kan du själv portionera ut genom din kreditor när du behöver en överföring. Du bör alltså planera några dagar förväg för att försäkra dig om att pengarna är inne på ditt konto i tid. Ett fysiskt kort utges alltså inte.

Du kan använda eller ta ut det utlånade beloppet direkt från ditt kontokort, och betalar endast ränta för den summan du utnyttjat. Välj sedan om du kan betala tillbaka hela beloppet när första fakturan kommer, annars kan du välja avbetalning under ett visst antal månader.

Vad är skillnaden mellan kreditkort och kreditkonto?

Ett kreditkonto kan lätt förväxlas med ett kreditkort. Men faktum är att det är en ganska stor skillnad på dessa krediterna. Skillnaden är att vid en ansökan om ett kreditkonto, finns det inga särskilda krav, mer än ålder, tidigare skulder samt kapaciteten att kunna återbetala i tid.

Ett kreditkonto ges inte heller i någon fysisk form, utan du får (som tidigare nämnt) kontakta din långivare vid behov av pengar. Fördelen med detta är att om du inte känner dig bekväm med att få låna större summor, eller att du kanske spenderar dem på orelevanta ting, kan du enkelt sätta hinder för att använda allt. Du loggar själv in hos din långivare för att överföra pengarna till ditt konto, vid behov.

Ett kreditkort kräver ofta högre inkomst för att en ansökan ska bli godkänd. Detta för att långivaren ska kunna vara säker på att högre krediter ska kunna återbetalas. Läs mer om kreditkort här

Fördelar med kreditkonto

  • Snabba utbetalningar
  • Enklare att hushålla
  • Du slipper extra kort.
  • Ofta flexibla återbetalningstider (Se bara upp med att inte försätta dig själv i skuld med utdragen löptid)

Såhär ansöker du

Varje kreditgivare har särskilda villkor och ansökningsprocesser. Men rent generellt går det till såhär:

  • Ansök hos vald långivare direkt på nätet
  • Läs noggrant genom deras villkor
  • Välj löptid, och gör upp en budgetplan så att du säkert kan återbetala i tid
  • Legitimera dig med BankID
  • Vänta på godkännande

Låna INTE om du känner dig säker på dina återbetalningsmöjligheter

.