Privatlån

privatlånPrivatlån är det nya och moderna namnet för blancolån som betyder att man får låna pengar utan att lämna någon säkerhet. Exempel på lån med säkerhet är billån och bolån där bostaden eller bilen lämnas som säkerhet till banken. Detta innebär att banken äger och kan ta bilen eller bostaden om man inte skulle betala av lånet enligt de villkor som gäller i låneavtalet.

Låna upp till 350.000 kr med privatlån

Privatlån är betydligt större lån än t.ex smslån och de bör användas för andra ändamål än att bara dryga ut sin ekonomi rent tillfälligt. Man kan låna mellan 3000 kr och 350.000 kr med ett privatlån och det ska i regel återbetalas på mellan 1 till 15 år.

Själva ansökan är överlag lika enkel att gå igenom som när man ansöker om ett smslån, enda skillnaden är att utbetalningen normalt tar lite längre tid. Många kreditbolag godtar att man legitimerar sig med sin e-legitimation men vissa bolag skickar hem ett låneavtal som man får signera och returnera innan man kan få sina pengar insatta på kontot. Välj det bästa privatlånet som du kan hitta och lämna in en ansökan redan idag.

Smidiga lån för dyrare saker

Privatlån passar utmärkt om man ska köpa ett fordon, åka på en dyr resa eller om man behöver en kontantinsats till ett bolån. Lånemodellen är kanske den vanligaste när det kommer till bilköp och eftersom många idag letar bilar och fordon på nätet så är det väldigt smidigt att samtidigt ansöka om ett privatlån direkt när man hittat ett objekt som man är intresserad av.

Privatlån kan vara dyra och billiga

Privatlån kan vara billiga men också väldigt dyra beroende på hur lång återbetalningstid man väljer. Om man återbetalar lånet på ett par år så blir det procentuellt väldigt billigt men om man väljer en återbetalningstid på över 10 år så kan lånet bli väldigt dyrt. Tänk därför på att försöka välja så kort tid som möjligt och så hög månadskostnad du kan, för då minskar risken att du har mer lån på t.ex din bil än vad bilen är värd efter några år.

Risker med privatlån

Det är lätt att ta sig vatten över huvudet, speciellt eftersom det är så enkelt att ansöka om privatlån på nätet. Tänk på att det är väldigt mycket pengar du lånar och att du hamnar i en mycket otrevlig knipa om du inte skulle klara att återbetala lånet. Var noga med att budgetera din vardagsekonomi och räkna på hur mycket pengar du har över varje månad. Lägg gärna till lite extra på dina utgifter för att vara säker på att budgeten är realistisk.

Comments are closed.